IEEE ComSoc International Communications Quality and Reliability Workshop
13–15 September 2022 // Arlington, Virginia, USA

Program

13 September, 2022

Time Slot (EDT) Program Item
07:00 – 08:30 *** Breakfast *** (90 mins)
08:30 – 08:40 Welcome – Program Chairs – Peter Thermos & Vijay Gurbani
08:40 – 09:20 Keynote #1
09:20 – 09:30 Segment 1 – Assuring Access to Communication Resources
09:30 – 10:50 Session 1-1 – Architecting networks for unexpected adversity
10:50 – 11:05 *** Break *** (15 mins)
11:05 – 12:15 Technical Paper Session – 1
12:15 – 13:30 *** Lunch *** (75 mins)
13:30 – 14:40 Session 1-2 – 5G Fragility due to increased complexity
14:40 – 15:20 Technical Paper Session – 2
15:20 – 16:35 Panel #1 – NG911: Why aren’t we there yet?
16:35 – 16:50 *** Break *** (15 mins)
16:50 – 17:55 Session 1-3 – Private 5G Networks
17:55 – 18:00 Day 1 – Closing Remarks

14 September, 2022

Time Slot (EDT) Program Item
07:00 – 08:00 *** Breakfast *** (60 mins)
08:00 – 08:10 Welcome – Program Chairs – Peter Thermos & Vijay Gurbani
08:10 – 08:50 Keynote #2
08:50 – 09:05 *** Break *** (15 mins)
09:05 – 10:20 Panel #2 – ML for real-time network optimization: What can go wrong?
10:20 – 10:30 Segment 2 – 5G evolution and challenges for 6G
10:30 – 11:35 Session 2-1 – Edge computing and Interoperability
11:35 – 12:45 *** Lunch *** (70 mins)
12:45 – 13:15 CQR Technical Committee Meeting
13:15 – 14:00 Panel #3 – Edge Computing & Interoperability
14:00 – 15:05 Session 2-2 – Machine Learning and IoT
15:05 – 15:20 *** Break *** (15 mins)
15:20 – 16:00 Technical Paper Session – 3
16:00 – 17:05 Session 2-3 – Communications Testbed
17:05 – 17:35 Open discussion – Industry Insights
17:35 – 17:45 Day 2 – Closing Remarks

15 September, 2022

Time Slot (EDT) Program Item
07:00 – 08:00 *** Breakfast *** (60 mins)
08:00 – 08:10 Welcome – Program Chairs – Peter Thermos & Vijay Gurbani
08:10 – 08:50 Keynote #3
08:50 – 09:00 Segment 3 – Connecting the Unconnected
09:00 – 10:05 Session 3-1 – Disconnecting the Connected
10:05 – 10:20 *** Break *** (15 mins)
10:20 – 11:30 Session 3-2 – Applications & Business Models
11:30 – 13:00 ***Lunch*** (90 mins)
13:00 – 13:55 Session 3-3 – Policy and Regulations
13:55 – 15:25 Panel #4 – Network Resiliency Augmentation during Crisis
15:25 – 15:30 Conference Closing Remarks